Teamworkshop met muziek

Zin om een verrassende, creatieve teamworkshop te ontdekken?
Of je nu iets hebt met muziek of niet….het is wetenschappelijk bewezen dat muziek*:

  • een positief effect heeft op psychisch en fysiek welbevinden.
  • zowel een ontspannend als activerende werking heeft.
  • motivatie vergroot
  • het concentratievermogen vergroot
  • sociaal verbindend werkt
  • cognitieve en geheugenfuncties verbetert

*Bron Singing in the Brain (E. Scherder, 2017)

Waarom een teamworkshop met muziek? Voorbij de woorden, spreekt muziek je gevoel en emoties direct aan.
Daarbij kan het een spiegel zijn voor hoe je je voelt of in welke situatie je zit. Muziek verbindt en verbroederd. Door samen naar muziek te luisteren en muziek te maken, leer je elkaar op een andere manier kennen. Het onderlinge vertrouwen wordt vergroot en hersteld, teamleden durven zich meer kwetsbaar op te stellen en er ontstaat een gevoel van verbondenheid. Daarbij ontstaat meer inzicht in ieders teamrol.  Er is ruimte voor reflectie, plezier en aandacht voor iedereen.

Geinspireerde teamworkshop op maat                                                                                                                                                 Wij bereiden de workshop grondig voor met een voorgesprek met de opdrachtgever. Daarbij vragen wij elke deelnemer individueel een actuele levensvraag in te brengen. Naar aanleiding hiervan laten wij ons inspireren en geven de workshop muzikaal en coachend vorm.

Wat ga ik doen met mijn team?                                                                                                                                                                Door het luisteren van muziek ontdek je wat het met je doet. Maar ook hoe het je actuele vragen in je leven spiegelt, verheldert en welke richting je op kan gaan. Door muzikaal leiding te nemen en onderdeel te zijn van een muzikale groep krijg je ook inzicht in je manier van leidinggeven, samenwerken en je rol in het team.

Evaluatie en dan?                                                                                                                                                                                            Aan het eind van dag worden de dag en de verkregen inzichten op een creatieve manier geëvalueerd.

In een nagesprek met de opdrachtgever kunnen mogelijkheden voor eventuele (individuele) vervolgtrajecten worden besproken.

 

Enkele reacties naar aanleiding van de workshop:

 veel inzicht over mezelf gekregen

een andere kijk op mijn coach-vraag

verrassend wat het met mij doet

inspirerend

ontspannend

ik ben geraakt

een verrijking

ik vond mezelf totaal niet muzikaal maar deze dag heeft me veel opgeleverd

muziek doet wat met je!

leuke en leerzame dag!

 

Marit Berends en Jeroen van Bommel

Marit Berends is als professioneel celliste werkzaam in kamermuziekensembles en orkesten. Zij ronde haar masteropleiding in 2018 af aan de Messiaen Academie te Arnhem. Haar ervaring met samenwerken in kleine en grote groepen gebruikt ze in het teamcoachen. Daarnaast is ze werkzaam als cellodocent voor kinderen en volwassenen. Haar behoefte aan meer tools om leerlingen zelfstandige muzikanten te maken en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling te begeleiden, maakte dat ze een coachopleiding heeft gevolgd aan de Academie voor Coaching te Utrecht. Sindsdien geeft ze coachend les aan volwassenen. In haar eigen coachpraktijk gebruik ze naast de reguliere coachwerkvormen, ook haar zelfontworpen coachvorm met muziek.

Jeroen van Bommel is jazzgitarist en gezondheidswetenschapper. Hij is werkzaam in combo’s en bigbands. Zijn ervaring met groepen in de gezondheidszorg maar ook als koordirigent, bandleider van combo’s en als lid in bands, zet hij in bij het het teamcoachen. Daarnaast is hij werkzaam als gitaardocent voor kinderen en volwassenen. Zijn unieke manier van lesgeven kenmerkt zich in het inspireren van leerlingen tot onderzoek, met name op gebied van improvisatie en het uitkiezen van repertoire. Sinds 2018 werkt hij samen met Marit Berends. Samen organiseren ze Inspiratiebijeenkomsten en teamcoaching met muziek.