Reviews celloles

Meike, 11 jaar                                                                                                                           Ik zag de cello op een video en ik vond het zo mooi dat ik het vaker ben gaan opzoeken. En ik vroeg of ik het mocht spelen. Celloles is leuk en je leert veel. De juf is lief en aardig en kan goed cello spelen. Cellospelen is iets waar ik rustig en blij van wordt, het geeft me zelfvertrouwen en snelle vingers. Ik oefen om de dag.

Jasmijn, 13 jaar, gestopt met celloles i.v.m. verhuizing:  Ik heb in een korte tijd cello leren spelen. Ik heb genoten van de tijd met Marit. Ik kan mezelf goed vinden in de muziek en ik word er rustig van. Marit heeft me alles geleerd en ik ben haar dankbaar voor de leuke tijd en alles wat ik heb geleerd.

Tamar, 30 jaar                                                                                                                 Toen ik twee jaar geleden tijdelijk in Arnhem kwam wonen kon ik mijn piano niet meenemen naar ons appartement. Het leek me een mooie kans voor een nieuwe muzikale hobby. Zo kwam ik als beginner terecht bij Marit. Want de klanken van de cello vond ik altijd ontroerend mooi.  In het begin deed mijn eigen cellospel pijn aan mijn eigen oren. Met alle geduld heeft Marit mij super veel geleerd in korte tijd. Ze had altijd wel een trucje om bijvoorbeeld een loopje beter te spelen of door moeilijke noten heen te komen. Ik vond het heerlijk om samen cello te spelen en ook al zijn de liedjes wat simpel, meerstemmig klinken ze heel erg mooi. Nu na ruim een jaar heb ik het gevoel dat ik al aardig cello kan spelen. Daar ben ik heel blij mee!  Over enkele weken verhuis ik weer uit Arnhem en ik vind het jammer dat ik bij Marit moet stoppen met lessen. Hopelijk vind ik ergens anders weer een vervolg.

Margreet, 51 jaar
Per verrassing ben ik bij Marit terecht gekomen, omdat ik een celloles kado kreeg. Ik vond het direct prachtig!
Marit gaf me het gevoel dat cello spelen is te leren, ook als je wat ouder bent als je eraan begint.
Na een jaar kwam ik al een heel eind op weg met het spelen van leuke stukjes. Ook organiseert Marit wel eens een samenspel wat erg motiverend is.
Als Marit in de les meespeelt klinkt het ook direct leuk.
Cello spelen is niet eenvoudig, maar Marit weet met haar coachende houding je telkens weer op te beuren! Ze speelt goed in op je vragen en past zich aan je tempo aan. Een beetje humor zit er ook wel in! Kortom een hele fijne cello docent die zelf ook nog eens prachtig speelt!
Trees
Sinds 2019 heb ik celloles bij Marit. Het was een heel besluit om op mijn 57 ste met celloles te beginnen en ik ben ontzettend blij dat ik de stap gezet heb.
De cello is natuurlijk een prachtig instrument en technisch is het een uitdaging. De lessen bij Marit zijn altijd fijn. Ze begrijpt wanneer het even niet lukt, kijkt en luistert dan goed en analyseert samen met je wat er precies niet lukt en geeft goed helpende aanwijzingen waar je verder mee kunt.
Marit weet ook goede stukken aan te reiken die helpen om verder te komen. Steeds net een stapje moeilijker of met precies het technische stapje waar je behoefte aan hebt.
De lessen zijn echt plezierig. Er is geen druk, er is vooral aanmoediging en positieve feedback. En dat kun je als oudere beginner goed gebruiken.
Wat ik heel leuk vind zijn de samenspeelavonden die Marit organiseert. De avonden zijn goed voorbereid, mooie keuze van stukken en leerzaam en gezellig om te doen.
Het allerfijnst is om tijdens de les samen te spelen met Marit. Dan ineens klinkt er zoveel meer. Je wordt dan echt een beetje opgetild.

 

Ria, 69 jaar                                                                                                                             Cello leren spelen is plezierig maar vereist geduld en doorzettingsvermogen. Marit helpt daarbij op een uitstekende manier, vriendelijk en respectvol. Ze geeft duidelijk aan hoe je een mooi resultaat kunt bereiken, denk hierbij aan bijv. alleen al de vingerzetting die zo belangrijk is. Als er vragen zijn luistert ze goed wat je bedoelt en zal ze je verder helpen. Op deze manier is les krijgen heel plezierig en erg leerzaam, waarbij het zelfvertrouwen -mede door Marit- ook nog eens versterkt wordt. Ik ben op latere leeftijd cello gaan spelen. Ik vond het altijd al een prachtig instrument vanwege de mooie uitdrukkingsvolle klank en ik heb geen moment spijt gehad dat ik er mee begonnen ben. Het blijft een uitdaging om steeds mooier te gaan spelen, waarbij je goede lerares als Marit, echt nodig hebt. Zij kan me vast nog veel goede adviezen geven.

Joke, 75 jaar                                                                                                                           Als er iemand is die je bij het cellospelen inspireert, is het Marit. En ik kan het weten, want ik heb vele celloleraren en leraressen ‘versleten’. Marit houdt je vorderingen goed bij en daarmee steunt ze je in je streven om beter en mooier te spelen. Cellospelen is vaak een uitdaging, maar is ook een geweldige hulp bij het verwerken van narigheid. En dan zijn er altijd nog die andere muzikanten waar het leuk mee samenspelen is. Geen dag zonder cello!

Ingebjorg, 70 jaar                                                                                                                   Ik was altijd al weg van de klanken van de cello. Als kind heb ik pianoles gehad maar veel later kwam de cello in mijn leven. Het instrument was een geschenk van een oude dame. Zo kwam een oude droom uit!
De lessen zijn een feest omdat mijn docente heel geintereeserd is. Ze zoekt graag muziek voor mij uit en is zeer enthousiast. Ze geeft ook kritiek maar op een positieve manier zodat ik er iets mee kan.
Aan mijn cello beleef ik veel plezier, ook in samenspelen wat heel veel gebeurd. Het sociale aspect van het samenspelen en uitvoeringen geven plezier. De cellolessen dragen bij aan mijn muzikale ontwikkeling, muziekkennis en daar geniet ik erg van!
Ik probeer elke dag te studeren. Als het overdag niet lukt, soms ’s nachts…